13. märts 2014

Kreemine Kõrvitsasupp

Tere, siin on üks mõnus kreemise kõrvitsasuppi retsept Teile katsetamiseks. Head isu!

  • 1 kg kõrvitsat,
  • 1 väike sibul,
  • 1 suur porgand,
  • 1-2 suurt kartulit,
  • soovi korral 1-2 küüslaugu küünt,
  • 50 g võid,
  • 0,5 kanapuljongi (või köögivilja) kuubikut,
  • sool,
  • pipar,
  • riivitud muskaatpähklit,
  • 0,5 pk sulatatud juustu Merevaik (naturaalne),
  • 2 dl -kohvikoort
Supp tuleb mõnusalt kreemine ja kõrvitsane ning muskaatpähkel on hädavajalik.

Supi tegemiseks aga haki sibul sellisteks mõnusateks tükkideks ja küüslauk ka, samuti porgand, kartul ning kõrvits. Või sulata potis ning vala kõik köögiviljad sinna sisse ning pruunista segades mõni minut, siis aga vala sopsti juurde natuke vett (1 dl) ja puljongikuubik. Keeda tasasel tulel 20-30 min juurviljade pehmenemiseni. Mina pidin vahepeal natuke vett juurde lisama ning tihti segama, et nad poti põhja ei hakkaks, kuid ilusti pehmeks läksid nad küll. Lõpuks püreeri saumikseriga, lisa sulatatud juust, kohvikoor, sool, pipar, riivitud muskaat. Siis tõsta tagasi kuumusele ning kuumuta suppi pidevalt segades keemiseni.

Retsept on võetud internetist ja algne retsepti allikas on “Oma Maitse”.

Head katsetamist !

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar