Ehtne kõrvitsakook
Tänane kook on jõulu maitsega ja sameti tekstuuriga. Ja ääretult lihtne valmistada.
245 g kõrvitsapüreed
379 g magusat kondentspiima (1 purk)
3 muna
2 tl kaneeli
1 tl ingverit
1 tl muskaatpähklit
0.5 tl soola
õhukeseks rullitud muretainast (vormi suuruse jagu)
Valmistamine:
Kuumuta ahi 200°. Küpsetuspaberiga voodertatud vorm kata õhukese taignakihiga ning jäta talle üsna kõrged ääred.
Toesta koogi servad fooliumiga, torka põhja kahvliga augud ja eelküpseta ca 10 min kuni pealt tõmbab kõvaks ja pruunikaks. Alanda ahju temperatuuri 160°.
Täidise valmistamine on käkitegu:
Kõrvitsapüreele lisada kondentspiim , munad ja maitseained ja segada kõik ühtlaseks. Vala täidis taignale ja saada ahju ca 35-40 minutiks. Lase jahtuda enne serveerimist. Pragude vältimiseks on hea ka nn ahjus veevann küpsetamise ajal.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar