13. jaanuar 2014

Tarkust kõrvitsast...

Et Te ei arvaks et kõik kõrvitsaga toidud on suhkruküllased leiate faktid. Nautige ja sööge kõrvitsat kui tervislikku maiuspala.

Kõrvits 

  • koosneb 95% ulatuses veest
  • sisaldab suhkrut, kaaliumit, kaltsiumi, magneesiumi ja raua soolad, C, B1, B2, PP vitamiine.
  • Kõrvitsat kasutatakse: 
  • neeru-ja maksahaiguste värsket kõrvitsa viljaliha mahla mida juuakse 0,5-1 klaasi päevas
  • Raskustunde puhul südamepiirkonnas soovitatakse süüa iga päev 3-4 spl puhastatud kõrvitsaseemneid.
  • Rahustina unetuse ja äreva une korral on kasulik juua kolmandik klaasi kõrvitsatõmmist koos meega.
  • Kõrvitsamehu ja -mahla tarvitatakse põletiste, lööbe, vinnide ja ekseemi raviks
    

Kasutatud allikad :
"Rahvaravitseja" nr 10 2013

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar